Vols saber quin soroll hi ha a prop de casa?

Com ja sabeu tractem d’informar sobre les dades disponibles de soroll a la ciutat perquè, més enllà de l’episodi extraordinari on vivim aquests dies, la ciutat té un problema important d’excés de soroll. Segons l’Informe de Salut de Barcelona de l’any 2018 publicat per l’Agència de la Salut de Barcelona.

A Barcelona més de la meitat de la població està exposada a nivells de soroll que superen els llindars màxims de soroll diürn establerts per l’Organització Mundial de la Salut, i la situació és encara més problemàtica per la nit on el 70% dels ciutadans estan exposats a nivells superiors als màxims recomanats

Un petit resum de les implicacions del soroll sobre la salut el podeu trobar aquí.

A l’espera de tenir notícies del mapa de soroll oficial corresponent a les dades mesurades del 2017, i de les mesures que es prenguin per eliminar les superacions dels nivells de referència, hem fet una troballa que pensem us pot interessar a tots aquells que vulgueu fer un seguiment del soroll a la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona té una plataforma anomenada Sentilo d’on pengen molts sensors. Hem descobert que a través d’aquesta plataforma podeu accedir-hi via web a dades permanentment actualitzades, i amb registres històrics, de 100 sensors de soroll distribuïts per tota la ciutat!

Així que ja sabeu, doneu un cop d’ull, és fàcil. Només cal anar al web, pitjar el botó començar, i anar al botó que està al racó superior dret i seleccionar “mesura soroll ambiental”. Apareixeran tots els sensors, només cal clicar al sensor que us interessi. Amb les fletxes podreu tirar endarrere a la línia de temps.

A jugar!

Distribució dels sensors: Sentilo BCN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s