Informe: la contaminació d’abril

Evolució mensual

En aquests gràfics es representen els valors mitjans mensuals de contaminació. S’indiquen també els màxims legals anuals que estableix la normativa i el valor de referència de l’Organització Mundial de la Salut. Aquests valors no es poden comparar directament amb els valors mensuals, ja que corresponen a diferents períodes de referència (mensual vs. anual) i es posen només com a indicació. Si es vol fer una comparació, cal fer servir les dades anuals de contaminació que es representen al segon apartat de l’informe.

El nivell mensual mitjà de NO2 a les estacions de trànsit ha estat per segon mes consecutiu força baix, això ha permès que la mitjana anual a l’estació de l’Eixample estigui de nou per sota del llindar màxim legal de 40 µg/m3.

Les dades de PM10 de l’Eixample per manteniment només han estat disponibles deu dies aquest mes.

Tenim una bona notícia, per fi tenim en marxa una estació automàtica de mesura de contaminació de PM2,5 a una estació de trànsit! El nou sistema està situat a l’estació de l’Eixample i acompanya a l’estació de mesura de fons de Pedralbes i les dades estan disponibles des del 20 d’abril. Gràcies a això ja us podem informar millor mensualment de l’evolució de la contaminació a la ciutat. La resta d’estacions són estacions manuals i la Generalitat de Catalunya triga teòricament tres mesos a posar en disposició pública la informació, però tot sovint triguen a actualitzar les dades més del compromès.

Resum anual

En aquest gràfic representem els valors anuals de contaminació. El darrer punt del gràfic correspon a la mitjana dels nivells de contaminació dels darrers dotze mesos. Aquesta dada es pot utilitzar per comparar els valors històrics mitjans anuals amb les darreres dades disponibles, anticipant així la tendència cap al valor mitjà de l’any 2021. Es pot fer servir també per comparar amb els màxims legals anuals que estableix la normativa i els valors de referència i objectius intermedis de l’Organització Mundial de la Salut.

A més de les dades de les estacions de fons i de trànsit incorporem també en aquest gràfic el seguiment específic de l’estació d’Eixample, ja que és l’estació amb els nivells més alts registrats de la ciutat. Aquesta especificitat és d’interès, perquè ens serveix com un “canari de mina” de la situació als carrers amb més trànsit de la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: